Koh Tao!

Efter manga om och men sa ar vi antligen har, det kanns overkligt och underbart pa samma gang. Vi har en liten bungalow uppe i ett trad, 3 meter fran strandkanten :) Men vagen hit var forfarlig!
Vi lamnade hotellet i Mumbai den 27 pa kvallen och nadde vart forsta riktiga stopp nu idag den 30 pa morgonen. Sedan dess har vi akt taxi, plan, taxi, flyg, misslyckad battur, buss och sen bat igen. Nar vi kom till bangkok sa bestamde vi oss for att dra ner till koh samui direkt for att fran dar kunna resa uppat till mumbai igen men nu ser det lite annorlunda ut! Vi kom ner till champoing pa kvallen igar och skulle aka med en fiskebat till koh tao for att byta, de skulle ske pa natten men det visade sig vara stoprm ute pa havet sa var bat var nara pa att bli bort skjold av de extremt stora vagorna. Kapten tyckte att det var for riskabelt pa sjon och la till i hamnen igen istallet, tur var val det men vi som ville komma ivg. Istallet sov vi pa baten under natten och invantade snabbfarjan morgoen dar pa. Nar vi val hade gatt pa den baten sa insag vi att det var visst storm idag med, men det sket dom fan i! Baten gungade, hoppade och for runt i tva timmar, bokstavligen sa spydde alla som var ombord och de som jobbade pa batens uppgifter blev att ta undan spypasar och klia en pa ryggen for att man skulle ma bra igen. Nar vi kom till forsta stoppen koh tao sa tittade jag och Amela pa varandra, det var inget snack om saken, aven fast vi netalt dubbelt pris till Koh Samui sa gick vi av direkt! Sa nu ar vi har och det kanns bra! Har kan vi verkligen vila upp oss :) Vi stannar i 3 dagar sen drar vi till Koh pang jang och sen till Koh Samui och formodligen tar vi flyg fran dar till Bangkok for de sista dagarna!

LOVELY!!


Bilden fran Mumbai, Gateway of India, Brudarna i lyan, alla utom mickis <3

10 pizza mc puff!

Hej halla, jag lever och frodas! Idag ar jag bakis, blev for mycket vin igar, men trevligt vare. Sista natten med ganget liksom, alla vi brudar stack och at tillsammans och sen gick nagra av oss ut och slira en svang! Vi stotte pa ett par svenskar ocksa, det var trevligt! Roligt var bara att jag snacka engelska med dem i en timme innan jag forstod att vi prata samma sprak. Dom kom igar och beratta att dom sett snon, jag blev avis, dom tyckte jag var dum :) Idag blir det lungt, kopa en tidning och satta sig vid stranden, titta ut over havet och njuta. Invanta att klockan ska bli 8 sa vi kan sticka till flygplatsen. Ikvall blir det aka av :) Planer lyfter runt tolv och 6 Thailandsk tid ar vi framme. Jag har kopt en stra hatt som aker pa direkt nar vi kommer fram sen ar det semester pa riktigt!

I forrgar tyckte Amela och jag extra synd om gatubarnen sa vi gick till donken och kopte 10 pizza mc puff, barnen blev glada, vi blev glada, alla blev glada. tack vare 16 svenska kroner gjorde vi 10 gatubarns kvall. Igar blev jag bastis med en tiggare, jag gick runt med hennes barn i famnen, det var ocklsa trevligt! Det varsta ar att dom alltid lyckas lura mig pa allt jag har och sa fort jag ser dem kommer mitt samvete fram. lensa vaskan, ta allt ni behover typ! 

Imorgon ligger jag pa en strand i paradiset! 
KYSS HEJ



  

Mumbai, Bombay

Jajamensan. Nu var det ett tag sen sedan sist! Forra veckan sa var vi i Thane, en forort till mumbai, vi var pa en veckas studiebesok pa IPH (Pshycologic health institute). Vi hade forelasningar om psykiska sjukdommar, om vilken arbetsmetod man andvander i indien och massa annat. En dag besokte vi mentalsjukhuset, det var helt galet. Det var som att ga rakt in i filmen shutter island, ni som sett den forstar vad jag menar. Psykpatienterna sag helt urholkade ut, det betedde sig som vuxna bebisar. Nagra patienter var darfor korttids behandling och nagra var dar for resten av sitt liv, familjen hemma hade overgett dem och da fanns det ingen annan stans for dem att ta vagen. I Indien sa behandlar man patienter med elchocksbehandling, vi fick sjalvkalrt se ett sadant ingrepp. Det var det mest monotomsika process som jag sett pa lange, det var tva barar som stod bredvid varandra, ett arbetsteam. En patient kom in la sig pa baren, han forbereddes med en spruta som skulle stanga av alla muskler i kroppen under tiden lag en patient pa baren bredvid och fick elchokar, 4 skotares arbetsuppgifter var att halla i kroppen under tiden som elchockar gavs sa att inte patienten skulle bryta nagra ben, en doktor inhalerade luft i patientens lungor for att fa igang hjartat igen, efter det barde skotarna over patienten till en madrass dar han fick vakna till liv igen. Sedan flyttade de over till den patienten som var forberedd och sa fortsate det. Det var helt sjukt. JAg vet inte riktigt vad jag tycker om denna metod, jag vet att vi andvander oss utav samma metod i Sverige men jag kanner att det finns for manga nackdelar med det istallet for fordelar. Nar man far smartstillande kan man riskera att do om man far for stor dos, under elchocksbehandlingen kan man bryta alla ben i kroppen och man vet inte hur det paverkar hjarnan. Ne fy, skulle jag fa valja att bli behandlad pa det dar mental sjukhuset eller ta livet av mig i en sadan situation sa skulle jag valja det sist namnda. Sa hemskt var det!!! Annars var Thane undebart, bodde pa hotell, hade varmvatten, tv och en sang for forsta gangen pa 2 manader. Hehe nu ar vi i Mumbai, gamla bombay. Vi bor i Police guest house, mitt i city vid central stationen.Det ar grymt, staden som aldrig sover. Det ar folk overallt och kaos!! Idag har vi varit pa guidad tur genom staden, har sett Gateway of India, marine drive, Indiens rikaste mans hus (han som ager TATA, bilforetaget), Ghandis hus, ett tvatteri dar 2000 man traffas varje dag och tvattar och massa mer. Vi har aven varit pa ett kopcentrum och en marknad. Ikvall blir der Leopolds igen, har ni last Shantaram vet ni vad jag snackar om. Det ar ett grymt hak dit bara vasterlanningar gar, billig ol och shyst musik :) 
Imorgon ska vi till elephant caves och sen far vi se vart dagen tar oss:) sa javla gott med semester.. bara 3 dagar kvar till Thailand :)
LOVELY!!!!
    

Dagen efter!

Vill forst saga att Gramngal var helt fantastiskt. Vi fick traffa, leva och bo tillsammans med tribal befolkningen i thane distriktet. Trots inga pengar sa ar dom fulla med karlek och omsorg. Jag sov i en familjs hus, det sprang runt moss pa golvet och det var stora ackliga insekter overallt. Mamman i familjen ville kamma mitt har och gora en flata i det, det var sa mysigt och spannande. Jag kommer aldrig glomma den upplevelsen i hela mitt liv, det var verkligen att fa livsperspektiv och lara sig uppskatta det lilla. Pengar ar verkligen inte allt i livet for en manniska, bara det finns karlek och trugghet sa mar man bra!

Sen vi kom tillbaka fran Pune sa har vi mestadels shoppat och varit ute pa kvallarna. Igar var vi pa hardrock cafe och pa scream, jag blev pissfull och har feting minnesluckor fran kvallen sa idag mar man som man fortjanar. Hehe En utav tjejerna som vi traffade pa Gramangal som tog hand om oss dar foljde med oss igar och sa sov hon over i var lagenhet. Sa gullig tjej. Trots att jag ine kommer ihag sa mycket fran gadagen och trots att jag var lite bitchig sa hade jag en ganska sa kul kvall, men nasta gang blir det att ta det lite lungnare. Inte dricka brinnande sprit pa krogen igen...  hahaha

Ikvall blir en lugn kvall, kolla Astrid Lindgren filmer och kaka chips, imorgon drar vi till Thane for att lara oss om REBT typ som KBT i sverige ska bli spannande, sen ska vi fa lara oss om mentalvarden och om psykiska sjukdommar. Besoka en instution och ha forelasningar. Sen aker vi till Mumbai for fyra dagar. ska besoka massa kanda platser och sa, ska bli skitkul att se Mumbai, sen ar det dags for THAILAND, bara 12 dagar kvar!
Tjosan i trosan!!

spontana utgangar alltid bast!

Igar fick vi for oss att ga ut och skaka vara lurviga har i staden trots att vara reikihealare hade sagt att vi skulle hem och vila efter passet som vi gjort under dagen, trotts att det var dry friday och trots att vi skulle upp tidigt dagen efter. Det blev som alltid en suveran kvall som bjod pa det mest ovantade som man kan tanka sig. Vi akte till hard rock cafe, gar fram till baren och bestalller en ol, blev ingen ol blev ett glas vatten istallet. Dry Friday, va fan kom igen nu Indien bara for att en liten kand gubbe dog just den dagen sa behover ni val inte ha en alkoholfri dag... Just den dagen. Hmm? Ibland undrar man hur Indien ar funtat alltsa! haha slutar aldrig forundras. Men lagom till att vi borjade fundera pa att ta en rikshaw hem och lagom till att vi kedjerokt upp tva paket cigg kommer tre karlar in genom dorren, tre Italienare som raddade var kvall fullkomligt. De tog oss i sin privat taxi till Scream ett annat ute salle, bjod oss pa intrade och drinkar hela kvallen. trots att deras engelska var kass sa komunicerade vi pa alla dess konstiga vis men mestadels sa bara dansade vi, dansade sa att svetten lackade..  Det blev som alltid nar man gar ut spontant helt sjukt bra. :) Trots att jag bara havde i mig en tequila shot och tva ol har jag kant mig bakis. Men reikihealing ar ganska soft, sov typ hela formiddagen i klassrummet och maserade varandra pa eftermiddagen sa inget att klaga pa, sen blev det bio eat, Pray, Love med Julia Roberts, sjukt bra och det roligaste ar att vissa delar av filmen utspelar sig har i Indien, Kande igen det sa sjukt mycket och det absolut sjukaste var nar man knallar ut fran bion och faktiskt befinner sig har, bor har, kanner sig hemma har, Galet. Sen blev det italiensk mat, en sjukt god sallad och snart ska jag hem ocg packa. Imorgon drar vi till Gramangal, tribal area utanfor Mumbai, vi ska bo hos familjer i sma skjul, hehe ska bli spannande. ar nervos men exalterad pa samma gang. Kommer tillbaka till Pune om 4 dar sa da hors vi igen..

Kakan jag alskade ditt kommentar i bloggen som jag sag idag, du vet att jag vet och du vet vad jag kanner..
Alla mina garbitchar, London kan inte bli mer ratt for oss.. Skanar er massor alla, massa pussar och kramar!!

LOVELY


Back in Pune!

Tillbaka i Pune igen, känns underbart, det här är verkligen min hemstad just nu som jag älskar :) Allting verkade lösa sig mellan konflikterna här, ganska sjukt för det behövdes bara kastas en sten från muslimerna eller hinduerna på den andras flagga så hade det blivit uppror, sa med alla dessa miljarder invånare så är det ganska sjukt att ingen kasta.  känns skönt! Den har veckan har vi haft art therapy an sa lange, mycket kanslor som bubblade och svammade over. Mycket larorikt och stimulerande. Idag har vi ocksa haft seminarium vilket har tagit upp hela dagen kanns det som :) hehe och imorgon ska vi fa prova pa Reiki healing sen drar vi till Gramangal, tribal area pa sondag och kommer tillbaka till Pune pa Onsdag igen. Efter det ar vi i Pune i 3,5 dagar innan vi reser till Thane och Mumbai och sllutligen Thailand. 

Jag har nu gjort halva tiden i Indien  av min praktik och raknar man ut de veckor som ar kvar att praktisera pa sa ar det endast 5 veckor ungefar kvar! Jag kan saga att jag ar sjukt trott nu for tiden och att energin inte riktigt racker till hela tiden. Vi bara tar in och tar in information hela tiden och ibland ar det enklare och ibland svarare att handskas med allt. Skont att den har veckan fokuserar pa hur vi mar sjalva och att den ger en lite ny start! Jag kan saga att jag lever for semestern just nu, hade vi inte haft den vet jag inte om min kropp och hjarna skulle palla allting som ar kvar.

Jag saknar manga dar hemma och tanker mer pa hem for var dag som gar fast jag vet att det bara ar jobbigare att tanka pa det! Jag kan saga att jag verkligen alskar alla mina roomates, dom gor dagarna har sjukt mycket enklare.. Det har som vanligt hant mer tokiga saker sen sist, eller tokiga k\kanske man inte ska kalla det snarare ackliga grejer. Vi kom hem fran Hyderabad och en ratta motte oss i hallen kanse\des det som. Vi har hittat ett ratthal i koket och en tjej vaknade en natt och var bombis pa att nagot stort krop pa henne. Sa nu ar det till och med jobbigt att vara hemma i laganheten for dom kommer inte gora nagot at problemet forens vi aker ivag en manad. Buhu sa vi ska sova totalt en vecka med massa rattor runt oss. FYFAN! 

Det kanske later varre an vad det ar, jag njuter fortfarande av min livs resa och vill trots alla hinder vi moter inte aka hem annu. 

LOVE YA AL!  


RSS 2.0