Borja spela pa den sista versen..

Har haft praktikens absolut sista seminarie, har haft praktikens absolut sista forelasning, har varit pa orchid school for absolut sista gangen, har bokat min bil till Mumbai som kommer ta mig fran Pune pa sondag eftermiddag och kora ivag med mig for absolut sista gangen. Jag tror att dagen ar kommen da jag verkligen borja forsta att jag ska aka ifran detta underbara, oforutsagbara land. Seminariet avslutades med tarar och de sista dagarna kommer vara en kansloladdad tid. Man ar skor, man ar lite bortkommen och vilsen, radd for framtiden men enda sjalvklart forvantansfull och ivrig for att komma hem.

Gardagen var supermysig, vi traffade Shreya och Tatjel pa shisha forst sen sa kom Justin och company och holl oss salskap, vi trodde att det skulle bli sista gangen man sag dessa mannsikor men sa kom vi pa den briljanta iden att ses pa lordag igen och da bjuda over vara indiska vanner och ha en middag/fest och sen se vad kvallen leder till.. Kan inte bli ett battre slut an att traffa alla nara och kara som man lart kanna pa samma gang och ha en dunderfest tillsammans det sista man gor innan man aker hem...




Tiden hinner ikapp en..

Ja nu har snart 3 och en halv manad gatt, 3 och en halv manad av underbar tid i mitt liv. Minnen som kommer folja med mig for resten av mitt liv. Det sjuka ar att jag bara har 5 dagar pa mig att saga adjo till alla underbara manniskor jag traffat, besoka de platser som jag gillar bast och samtidigt njuta av sista tiden. Jag ska helt plotsligt packa mitt liv i en resvaska och aka hem till mitt andra liv i Sverige som vantar pa mig. Aka fran 30 grader till minus tio, anpassa sig till det Svenska samhallet och borja sitt vanliga vardagsliv igen. Ar jag beradd pa det? Sa in i fan att jag ar men samtidigt inte!!

Senaste dagarna har som sagt gatt at till plugg. Klar med alla inlamningsuppgifter och seminarium i Indien iaf vilket kanns skont men har fortfarande skituppgiften fran Sverige kvar, ibland undrar man hur notterna pa universitetet tanker..

Igar kvall var vi pa manlig auktion, alla pengar som samlades in gick till valgorenhet och stodde ett projekt som jobbar med HIV positiva. Jag trodde inta att man skulle fa hora konsord eller se halvnakna man dansa runt pa scenen i Indien men tydligen hade jag fel. En kille blev auktionerad till ett pris pa nastan 50 000 rupies helt sjukt.

Ikvall blir det att ta farval utav vara amerikanska vanner, vi ska ata middag och roka vattenpipa pa koregeon park och imorgon blir det avsked med vara Indiska vanner, vi ska laga svenskt och dom indiskt sa ska vi ha en liten buffe och kolla pa film och bara hanga.

och resten av tiden ska jag agna at mina underabara roomates, det ar absolut dom som jag kommer sakna mest. Men turen ar val att dem kommer med till Sverige aven om nagra av oss bor valdigt langt ifran varandra sa ska vi halla kontakten och ordna med reunion nar vi kommer hem! 

Sverige och alla dar hemma i kylan, vi ses snart!!! LOVE

Prostitution.

Idag har jag varit i Red Light District jag har varit i en bordell och interagerat med kvinnorna deras barn och bordell mamman. De bjods pa te och alla var lyckliga att vi var dar och besokte. Kandes lite konstigt att sitta dar men inte sa jobbigt som jag hade trott att det skulle vara. Kvinnorna var inte i tjanst sa det var lungt och fridfullt. Det trakiga var att bade kvinnorna som foljde med oss fran organisationen och kvinnorna i bordellen inte kunde engelska for fem ore sa vi satt mest och ledde mot varandra och prata med den lattaste engelskan sa att vi kunde forsta varandra lite grann. Sen gick vi och traffade transexuella prostituerade, de var valdigt oppna med sitt yrke och ville visa modellbilder och deras silikon tuttar. Jag kande bara obehag en gang nar vi gick genom omradet, vi kom till en gata dar det bara var unga flickor med valdigt utmanade klader som stod langst gatukanterna och forsokte ragga upp kunder, det var kondomer och skrap slangt over hela gatan och det luktade vidrigt.

Det sjuka ar att prostitutionen ar sa oppen, att det finns ett helt omrade dit folk gar for att kopa sex utan att det kanns konstigt, det ar vanliga hus med familjer som inte saljer sex mitt i smeten och det ar affarer som saljer alla dess konstiga prylar. I Sverige foresegar ocksa mycket prostitution men den ar sa gomd i gamforelse med har, dar ar det intenet sajter som folk lagger upp eller sa goms det pa stallen dit ingen hittar och kanner till.

Man kan inte komma ifran prostitutionen nagon stans det ar bland det aldsta yrket som folk har forsorjt sig pa i artusenden men man kan forsoka att gora skillnad genom att forsoka fa kvinnor mer medvetna om sina rattigheter och man kan fa barnen att komma ur dessa miljoer.

Resten av dagen har bestatt av plugg, jag har skrivit 10 pa var evalution rapport och jag har skrivit en rapport pa veckans upplevelser. Imorgon ar var absolut sista praktikdag vilket kanns helt sjukt. Sne ar det bara plugg,plugg och ater plugg som star pa schemat innan jag sticker hem till SVERIGE...

13 dagar kvar.... yehaoooo


Saheli Sangh

Idag har vi besokt saheli sang, en organisation som jobbar med kvinnorna i prostitions samhallet red light district. Det var mycket givande att fa insyn i deras arbete och allt dom gor ar valdigt viktigt och intresant. Vi fick reda pa att en sex arbetare tjanar mellan 20 rupies upp till 500 rupies per sex akt och skulle de ha tur och tjana 500 rupies sa kan jag saga att det ar ungefar 80 svenska kronor vilket ar helt sjukt. Dem vet heller inte hur manga som ar minderariga alltsa under 18 ar som jobbar med prostitution eftersom dessa goms i bordellerna och det sjuka ar att dessa barn tjanar dubbelt sa mycket som de vuxna och utfor dubbelt sa mycket jobb per dag. Bade barnen och bordell agaren tjanar pa att bedriva sadan verksamhet vilket ar helt galet. Daremot forstar jag om unga hamnar i samma yrke som deras modrar da de ar uppvuxna med att detta ar helt normalt. Flickorna blir prostituerade och pojkarna blir hallickar eller bordellagare. Det ar darfor det ar sa viktigt att den har organisationen finns de jobbar med att ge power till kvinnorna for att de ska sta upp for sitt liv och ha manskliga rattighter som alla andra, de utbildar dem i kondom andvandning och ger dem gratis sjukvard. Dem tar barnen till dag och natt center sa att de kommer bort fran den daliga och desutom farliga miljon som de annars befinner sig i. Imorgon ska vi fa folja med till red light district och interagera med kvinnorna som jobbar dar, vet inte riktigt hur jag kanner infor det men det ar val som alla andra svara saker som vi upplevt valdigt larorikt och viktigt att ta med sig i sin kommande arbetsroll. 

14 dagar kvar innan jag landra pa arlanda, nu ar det verkligen dags att ta vara pa varje liten sekund av det som ar kvar i Indien..

Nagra av barnen pa Emanuel public school.   


15 days left!

Jajamensan idag ar det exakt 2 veckor kvar tills jag lamnar Indien och paborjar min hemresa mot Sverige igen. Massa ska hinnas med innan det. Ett besok i red light dictrict (prostitution), massa seminarier, skrivuppgifter och sjalvklart mer shopping, utgang och mys med brudarna i lagenheten.

Igar besokte vi en till underbar organisation, ett hem for barnen till prostituerade mammor. Det organisationen gor ar fantastiskt, de tar barnen fran den daliga miljon som de ar uppvuxna i till ett lungt och fridfullt omrade, de later barnen fa utbildning osv. Det gar inte att forandra hela redlight district och avbryta all prostitution men det gar pa lang sikt att fa barn och unga att inte fortsatta i sina foraldrars fotspar.  Organisationen lag fint belagen ute pa vichan med bergslattar och underbar natur runt om. Barnen var livfulla och supermysiga. Vi lekte lekar, at mat ihop och foljde med barnen till skolan.

Till kvallen igar blev det ett besok pa schesha, god mat och nagra glas vin med tjejerna, mycket mysigt! Efter det ville sjalvklart nagra av oss ga vidare sa det blev dans pa scream in pa smatimmarna. Mycket bra avslut pa veckan!

Ikvall ska vi bestalla hem pizza och gora hemmabakad kladdkakan sen ska vi kura ihop oss framfor nagon bra film och bara ta det lungt, imorgon drar praktiken igang igen. 6 dagar praktik pa raken har vi haft med en ledig dag idag sen imorgon ar det dags igen. Dom kor stenhart med oss!! hehe


Barna sinne!

De senaste dagarna har varit intensiva, mycket jobbiga och berorande. Vi har varit pa ett Hiv och Aids centrum dar det var barn fran 3 ar upp till manniskor pa 50 ar med sjukdommen. Det var bland det tuffaste jag sett i hela mitt liv, vi fick se patienter som lag pa forsta enheten under uppsikt for att de kampade och hade sa ont nu innan medicinen hade borjat verka och vi fick se patienter som madde nagorlunda okej. Men nar det sitter sma pojkar pa inte mer an 5 ar i patientsalen sa gjorde det riktigt ont i mitt hjarta, dessa barn har inte fortjanat att fa sjukdommen. Oftast sprids sjukdommen fran foraldrarna och barnen fods da med HIV och far leva med det i resten av sitt liv. Det ar aven synd om de vuxna aven om de har ett ansvar over sitt liv sa ar det manga ganger oskyldiga gifta kvinnor som far det utav sina man som har vanstrat med prostituerade men aven man som far det pa alla dess olika slag. Det hemska ar att det ar en livslang sjukdom som inget gar att gora at, det ar aven en sjukdom som andra i samhallet ar radda for och har svart att acceptera. Sjukdommen stanger dem inte bara ute fran deras egna kroppar utan ocksa utanfor samhallet.

Idag har vi varit pa Emanuel Public school, det ar en skola som lar riktigt fattiga och hiv,aids drabbade barn engelska och alla andra amnen i skolan. Besoket pa organisationen var fantasktiskt, vi lekte med alla barnen i flera timmar. Alla sprang fram och tog ens hand, holl den stenhart och ville vara nara hela tiden. Barnen turades om att fa sitta i kna och det var sakert 10 barn som friserade mig samtidigt. Organisatioen gor ett fantastiskt jobb med dessa barn och jag kommer defenitivt aka tillbaka och besoka dem igen innan jag lamnar Indien.  Jag skulle vilja stoppa ner barnen i en resvaska och ta hand om dem alla. Jag skulle vilja ge det stodet och den karleken som alla barn i hela varlden fortjanar att fa. Jag tror att jag under den har resan har kommit underfund med vad som jag vill tankas inrikta mig pa efter universitetet, BARN.. Det spelar ingen roll i vilket sammanhang man moter barn, det ar alltid lika givande och berorande. Barn ar var nasta generation och barn har inte fortjanat att fodas i denna varld utan omsorg och karlek..

Jag har sagt dett forr men kanner for att saga det igen, den har resan ar den absolut mest betydellsefulla resa gjort i hela mitt liv, den har resan har andrat mig som person bade fysiskt och psykiskt. Allt jag fatt tagit del av, alla fantastiska manniskor som jag lart kanna, motivationen och karleken som finns i alla manniskor, fattig eller rik! Det kanns konstigt att aka ifarn Unpredictable India, det har stallet har ju tametusan blivit mitt andra hem!
Jag har varit med om bade jobbiga, hemska och svara saker men jag har aven varit med om helt fantastiska, roliga och otroliga saker. Man har borjat sett saker fran andra perspektiv. Livet ar till for att leva, leva skall alla kunna gora oavsett hinder, vi ar inte mer an manniskor, och manniskan ska inte rangordnas. Vi ska ta hand om varandra och se till att alla far leva vardigt!!!

Remember:
You are special, you are unique and you are the winner..


AA

Academic Advisors
Ja den har veckan ar vi pa organisationen AA, idag har vi varit och besokt ett oppet behandlingshem for missbrukare. Det var intresant men allt som sas var bara upprepning fran tidigare besok pa liknande organisationer. Efter skolan stack vi hem, jag stadade vart vardagsrum som var helt upp och ner vant och sa satte jag upp nya gardiner som jag lite fint fixade ihop. De senaste dagarna har man varit helt slut och inte gjort ett smack efter skolan! Har inte sett mer an law collage road dar jag bor sen Thailand. hehe Det ar en lang och intensiv vecka vi har framfor oss, besok pa nya organisationer varje dag och sen en sjukt massa plugg. Efter den har veckan har vi bara en organisation till att besoka, saheli sangh (redlight district) som jobbar med prostituerade kvinnor samt med barnen till prostituerade och sen ar det sjukt mycket plugg. En massa uppgifter fran organisationerna en 20 sidig rapport till Lakshmi och en rapport som ska hem till Sverige. Indien ar defenitivt inte en dans pa rosor, snarare ett fulltidsjobb om inte mer.. Jaja raknade ut att jag landar om exakt 20 dagar pa Arlanda igen, det ar lite laskigt, ar tusan lite nervos infor allt som vantar nar man kommer hem, men skont ska det bli.. SAKNAR ALLA ENORMT MYCKET!!
Nu bara pladdrar jag pa om allt och inget, typsikt mig.. har inte mycket mer att saga. LOVE


Borta bast men hemma bra!

Da ar man hemma igen, eller kanske inte hemma men i Pune igen. Det fortsa som hander nar vi kliver ut fran flygplatsen i Mumbai ar att tva killar forsoker lura av oss pengar, de trodde vi var turister har for forsta gangen, men tji dick dom och inga pengar heller for den delen. Det ar sa kul att traffa alla girls igen och de verkar som om de ocksa haft en toppen resa. Lagenheten var ren och stadad sa det kanns bra! Men smutsen pa gatorna ar kvar och folket det samma. Girlsen och de spannande praktikplatserna som vi har kvar far mig att stanna annars hade jag inte tvekat pa att satta mig pa ett plan tillbaka till paradiset och thailand igen, eller hem till Jonte och familjen och vanner. Borta bast men hemma bra kan sammanfatta hur jag kanner just nu!

Resan hem gick bra, sov oss igenom den mesta av tiden och sen vi kom tillbaka till lagenheten har sa har vi mest sovit och fixat med alla grejjer som man har!! Den har kvallen far avslutas med en butter chicken och mys med brudarna i lagenheten for imorgon kor vi igang praktiken igen!!!

LOVE YOU LONGTIME


Fucket drink a bucket!

Tiden har i Bangkok har varit fantastisk, vi har hunnit med massa saker. Druckit drinkar pa 84 vaningen i en skybar, varit pa ett antal markander, pa MBK, i Chinatown, allt detta har inneburit en hel del shopping :) Vi har ocksa traffat en massa underbara manniskor som jag aldrig kommer glomma, vi har syndat och druckigt alldeles for manga drinkar, ol och buckets. Vi har dansat och sovit alldeles for lite om natterna. 

Ikvall ar det sista natten och da ar det bara en sak som galler, all in!
Imorgon sticker vi tillbaka till Indien och till Pune och praktik igen, kanns segt, vill fortsatta kanna mig som en backpacker, vill fortsatta leva livet, for det har ar verkligen livet! Jag saknar sjalvklart brudarna fran lagenheten och det ska bli spannande och hora allt sjukt som de varit med om. Jag borjar daremot fa lite panik for att jag vet att jag har mindre an en manad kvar pa den har resan, det ar 11 idag och jag landar pa arlanda igen den 6 december. Vill inte att det ska vara slut annu. Komma hem till vardagen kanns skrammande och dessutom valdigt kallt just nu. Men saknar manga dar hemma, vill inte missa julen och da kanns det redan lite varmare och mer tryggt!! Bla,bla, bla....

Seeee yaaa  

Bangkok!

Hur i hela havet lyckas man komma 3 minuter efter att Kumlabrudarnas tag rullar ut fran tagstationen. Skulle varit sa sjukt kul att hinna ses men vad tusan om ett ar sa ses vi igen!! SURT!!
Jag och Amela tog oss i kragen och lamnade SKIT pattaya, det stallet ar langt ifran ett paradis, AK ALDRIG DIT! Bara massa ackliga gubbar som koper thai bruttor! Ne fy!
Nu daremot ar vi i Bangkok pa kohsan road, backpacker streetan, har tagit in pa hotell forsta natten for att vi inte orkar leta nagot billigt boende. Ikvall blir det inget annat an fest, fet fest. Vi har nagot aldeles extra viktigt att fira idag, ikvall hojer vi glasen till skyarna och skriker skal for varldens basta syster! Linda Karlsson, min basta van, mitt blodsband och min kara syster fyller 25 idag, har du glomt saga grattis kan du ta dig nagonstans!!

Bye the way om det ar nagon som ar sugen pa att backpackra ett halvar med start nasta vinter nar jag tar examen sa hojta till for det har ar tamejfan det basta jag gjort pa lange!!!


Tjo flojt, nu njuter vi av livet som aldrig forr!!!!



Pattaya ?

Da har vi anlant en ny destination, inget vidare stalle att besoka och defenitivt inte efter paradis on Koh tao! Det enda som ar positivt har ar att vi kommit till solen och en strand. Idga har vi varit pa stranden sedan soluppgangen fram tills solen gick ner igen. Jag ar brand men va tusan det ar det vart! Vi hyrde vattenskotrar och hade det dynggott hela dagen. Annars ar det har on for en 50 taggare som inte fatt till det pa lange, det gar runt gamla ackliga gubbar och haller sma thailandska tjejer i handen. Det ar en hel stad som ar typ uppbygd pa sexforsaljning, har kan man kopa tjejer lattare an vad man kan kopa mat kanns det som! Vi har bokat rummet for tva dagar och bestamt oss for att gora det basta av situationen. Imorgon sticker vi till en korall o och pa kvallen ska vi mota upp Marlene, en utav tjejerna fran lagenheten i Pune. Sen blir det att packa vaskorna och dra igen till BANGKOK :) Shopping och mote med kulma ganget!!

Love you long time!!


Hej da!

Det ar dags att ta farval av Koh tao, ja vi ar fortfarande kvar. Vadret har sugit i 4-5 dagar sa vi har som sagt inte lyckats ta oss har ifran! Igar var vi helt sakra pa att vi skulle sticka med eftermiddags baten och att vi skulle vara pa en starnd i pattaya just nu, inte riktigt sa blev det inte!
Vi har de senaste dagarna ringt till batterminalen om vilka dagar som baten aker igen, igar sa det att vi skulle komma ner till 1 och checka in, det gjorde vi. Det visade sig att man var tvungen att varje dag byta resedatum pa biljetten, vilket ingen hade forvarnat oss om, aven fast det ar deras skit batar som varit installa i snart en vecka. Vi fick psykbryt, det hander inte, fan!
Det hande och vi fick inget annat svar an att de bokar om oss till imorgon eftermiddag. Vad gor vi nu? Tappar talamodet och en och annan thailandare fick hora bade det ena och det andra.
Efter att vi lungnat ner oss lite sa insag vi att solen stod hogt pa himmlen, det som galde var att ta in pa forsta stalle, hoppa i bikinin och njuta av en sol dag. Bygga sandslott och flyta med i vagorna. Inte deppa,.
Till kvallen blev det avskedsfest, hehe buckets och ol forgyllde var kvall. Vi stotte ocksa pa ett par svenskar, stotte pa och stotte pa det visade sig vara vara grannar sa vi gick ut ihop. Sundsvall, Stockholm, Norrkoping och Orebro visade vart skapet skulle sta! Kvallen kunde inte avslutats battre heller, blev ett nattbad och skont hang utanfor vara bungalows!!
Bye bye Koh tao.

Come again? Kan du ge dig pa ;)

LOVE

Strandsatt!

Tanken var att vi skulle lamna Koh Tao for Koh pangan idag men riktigt sa blev det inte och det ser inte ut att bli sa heller pa ett par dagar. Det har nu i tva dagar regnat och varit blasigt och ute till havs ar det annu varre, sa inga batar gar varken mellan oarna eller till fast landet. Men det gor inte sa mycket for vi alskar den har on :) hehe Trakigt bara att det inte ar nagon sol, vi som ville fa lite farg pa semestern :P hehe Hur lyckas man aka till Thailand, landet som alltid ar sligt under deras monsum? haha, det kan man fraga sig!! Igar var vi ute pa fischbowl, vi dansade till livemusik och bestallde in en massa drinkar, traffade en och annan svensk ocksa :) sjukt kul kvall!! Idag lyckades vi sova fram till 3 sen akte vi och kaka bakispizza, snart blir det massage sen ska vi unna oss en fettig kaka :) Blie lungt till kvallen men imorgon ar vi pat igen:) Snalla sol, kom fram!!

LOVELY

RSS 2.0