The village

Idag har vi besökt en by som heter the village, dagen började 07.45 med att vi satte oss i en buss som skulle ta oss till stället, 3 timmar senare här vi åkt 5 mil och kommer till den lilla byn. Det var mycket kul att få vetskap om hur en by fungerar, detta var en unik by som en man bestämt sig för att bygga upp då han fått ett livstecken i armen. Han var den enda utav alla soldater i sin pluton som överlevde ett bombattentat i kriget mellan Indien och Kina. När han återvände till byn så bestämmde han sig för att alla människor skulle få bättre levnadsförhållanden. På den tiden var det 40 % av befolkningen som hade svåra alkoholproblem och kvinnorna blev ofta utnyttjade. Det fanns heller inget vatten, skola för utbildning, sjukvård osv. Idag förbjuds folket att ta in alla former av tobak och alkohol och det finns skolor, vatten och massa skördemark. Det är helt ofattbart att förstå att en man lyckas bygga upp en hel by och få människor motiverade att ta vara på sina liv. Det var riktigt kul att få träffa alla invånarna och de var mycket glada och tillmötesgående. Efter ett par timmar i byn åkte vi tillbaka till Pune igen, tre timmar senare var vi hemma och jäkligt trötta. Nu ska jag slagga!!

LOVE


Hembesök!

Idag har vi varit på social sience center, det är skolan där alla indiska studenter läser till socionomer. Vi fick ett varmt välkomnande där de satte en prick i pannan på oss, kastade ris i huvudet och tände ett ljus för oss. Vi blev även alla presenterade och fick gå fram och ta emot en ros. Efter detta hade vi en föreläsning om familjekonstulationer och om gruppdynamik, kändes som om allt redan varit sagt på föreläsningarna i Sverige men endå, efter detta så fick vi följa med hem till en indisk student och ´möta hans familj. De bjöd på mat och välkomnde oss med öppna armar, vi fick även en henna tatuering på handen och visade bilder på Sverige som de gillade mycket! Dagen blev lång så när vi kom hem så tog vi det lungt och snackade skit i lägenheten. Snart är det dags för sängen för imorgon är en lång dag igen. Vi ska åka till en by som en man byggt upp, en ideal by som han anser att man kan bo och må bra i :)
Mycket spännande, nu ska jag krypa till kos och njuta av dagen!

LOVE



Ett regnigt Indien!

Idag har vi varit på skolan igen, haft seminarium om kultur skillnader mellan Indien och Sverige, mycket intresant och givande föreläsning. Tänk om alla föreläsningar i Sverige kunde vara lika intresanta och om man kunde ha en lika entusiastisk föreläsare som Lakshmi.  Vi har även ätit världens godaste mat på skolan och pricken över iet var ju självklart annanas efterrätten, Mumms!

Efter skolan åkte vi till café coffé day och drack kaffe och bara hängde ett tag, riktigt mysigt. Sedan åkte vi iväg till en liten affär som guiderna visat för oss tidigare i veckan och handlade, jag köpte en ring och ett par byxor. Sedan åkte vi till ett shoppingcenter på 5 våningar. Jag inghandlade jätte söta te paket och en rakhyvel, hittade även äkta converse skor för 200 sek, så ska nu inhandla några stycken innan jag åker här ifrån! Dagen till ära så öste det ner regn och trafiken var katastrof, det tog oss säkert 30 minuter från ett ställe till ett annat som i vanliga fall tar 10..

Igår var det även en orolig kväll, vår säkerhetsvakt har missköt sig. Han har försökt antastat en tjej som bor i vår lägnhet och tigt cigg och knackat på våra dörrar för att få komma in. Riktigt mysko så igår åkta han på stor stryk av tre indier och blev ivägkörd till polisstationen. Tjejen i vår lägenhet fick följa med och förklara vad som hänt och nu är han avskedad. Idot, glad att man slipper se han något mer. En man som ska vakta ska man inte behöva vara rädd för...

Annars är livet i Indien fantastiskt, jag njuter och sveper mig mer och mer med i stadens hets. Imorgon ska vi boka våran semester resa och Goa is the place vi ska till :) Det tråkiga är bara att Jonas inte kommer, vi hade allt på det klara men visar sig att han inte får ut semester, känns tråkigt. Känner sig någon manad att komma den 1 november till 14 så tveka inte att uppleva Indien.

Det enda som känns lite konstigt hitills är att det känns som jag varit här i evigheter fast det bara gått en vecka. Jag har inte riktigt fått den där hemlängen ännu men om varje vecka ska kännas så här lång så kommer det ta evigheter innan jag kommer hem igen och då kommer jag definitivt börja längta som en galning!

LOVE YOU!


Helig ko!

Vi satt i lägenheten igår kväll och disskuterade heliga kor, vi var besvikna att vi ännu inte sett någon. Dagen till ära kör vi på en mycket traffikerad väg, vilket alla är men där mitt i trafiken stod det en stor fet ko! Skulle jag sträcka ut handen ur tuktuken så skulle jag kunna klappa den. Det sjuka var att jag blev helt tårögs och kände vid den stunden att jag är kär i Indien och alla tokigheter de har för sig!

Idag gick vi till en restaurang i närheten och käkade frukost buffé sen kom guiderna till lägenheten där vi bor för att sedan ta oss ut på en tur så att vi skulle få se andra delar av Pune. Jag har köpt mina första indiska kläder, känns härligt! Efter turen och att vi kommit tillbaka hem så bestämmde vi oss för att åka iväg och se bio. Det blev Inceptions och världen roligaste upplevelse. När vi kommer till bion står det typ 20 vakter som kroppsvisiterar oss och kollar igenom våra väskor innan vi går in. När vi väl kommer in i biosalongen så ställer sig alla indier upp och nationalsången spelas som förfilm. Mitt i filmen tror vi oss höra en bebis skrika men det visar sig vara en katt som tagit sig in, den togs sig till och med upp på podiet framför bioduken och ylade. På råga på allt stoppar de filmen mitt i och har rast för att man ska kunna gå på toa och köpa mer snacks. I Indien kan allt hända och det är bara att hänga med i dess takt!

Imorgon har vi vårt första seminarium tillsammans med lakshmi på skolan, ska bli kul att få se det också!
Annars så har vi bestämt att det blir vattenpipa hemma då det inte blev det idag. Vi har köpt allt som behövs! FINE WINE!!!

Leva livet!


Praktikdag 1

Praktikdag eller semester? hehe Idag har Indiska studenter visat oss runt i Pune där vi fått sett vart sjukhuset är, små billiga butiker, billiga köpcentrum, mysiga restauranger och massa mer. Vi har åkt tuktuk för första gången och shoppat, allt är såå billigt! Efter turen åkte vi tillbaka till lägenheten och kollade på en svensk film på min dator och spelade kort och mös. Allt hemma känns så sjukt långt bort så att man inte kan förstå, när man tänker på det känns det lite läskigt. Men en sak gjorde mig extra glad idag, Jonas har hittat ett billigt flyg och kommer till mig i November. Ska bli underbart att få uppleva Indien tillsammans med någon man älskar där hemmifrån, hade viljat att fler nära och kära kommer men jag förstår att det är svårt att ta sig hit! Men alla där hemma, även fast ni är långt borta så är ni väldigt nära i mitt hjärta!

Imorgon ska vi få se lite mer av Pune, den lite finare delen. Ska bli kul, och Amela och jag har blivit utbjudna på en pub för att röka vattenpipa av våran guide. Haha

Det har även hänt en hel del märkliga saker, igår vart vi jagade av några äckliga hundar, de sprang fram till oss och morrade och var aggresiva. Vill helst inte få rabies första veckan i Indien. Vår rumskompis Marlene blev även antasdad av våran portvakt. Han kramade henne för att hon låna ut en cigarett och försökte kyssa henne men hon slingrade sig ur situationen. Wierd, very wierd!!

LOVE LIFE, LOVE YOU!


FRAMME!

Jag är framme i Pune efter en omtumlande resa, 2 timmar till sweich, 11 timmars väntan, 8 timmar till mumbai och sist 4 timmar till Pune. Jag älskade flygresorna, swiss airline for life :) men sista bussresan var något alldeles extra. De trycke in oss i en liten buss med all packning. Det var bilar framför, bakom överallt, tuta och blända med helljusen var enda sättet att ta sig fram på.. vägarna var också helt sjuka, gupp, grus, stora hål lite här och var. Men fram kom vi och fick se vårat extremt mysiga lägenhet. Lite madrasser klär våra golv och ett hål i golvet som toa. :) Låter kanske helknäppt men det är riktigt mysigt och man börjar redan känn sig hemmastad.

Idag har vi kikat runt i området och det är trevligt, förutom alla äckliga och aggresiva hundar som springer runt på gatorna. Annars lite smått och gott att titta på och upptäcka. Imorgon ska vi ut på guidad tur med inderna, ska bli spännande och det är väl kanske efter det som man vågar sig ut lite mera!

Jag saknar alla hemma massor och det känns på något konstigt sätt att jag snart ska hem fast jag vet att jag kommer lagom till jul. Massa blandade känslor har ploppat upp, panik, entusiasm, rädsla, förväntan, massa..

Men jag har det bra och det är mycket tack vare att vi är så många som tar hand om varandra och att jag vet att mina bästa finns hemma. ÄLSKAR ALLA MASSOR!!!!!!


4 dagar kvar!

Ja nu är det bara 4 dagar kvar tills jag drar iväg, känns fortfarande overkligt. Nu har jag i stort sett sagt hejdå till alla familjemedlemmar och vänner som befinner sig på hemmaplan. Mamma och Syrran var här i sthlm och förgylde min sista helg i Sveige och självklart var det jobbigt att se bilen rulla iväg mot Örebro och tryggheten. Jag fick den där konstiga känslan i kroppen, då magen knyter sig och man plötsligt känner sig väldigt svag, som om benen får för sig att ge vika. Det är då man tillåter sig själv att gråta, låta en tår rinna från ens kind. Det är det enda och bästa sättet att bli stark och självsäker igen.
Igår kom även Emelie min älskade barndomsvän hit, vi shoppade och hade en riktigt mysig dag tillsamans och krossler kom även upp på stan för att göra oss sälskap en stund. Efter att ha vinkat av och kramat om Emelie på bussterminalen så kom den där konstiga känslan upp igen, jag tillät ännu en tår rinna. Nu är det som sagt bara 4 dagar kvar tills jag ska bli avvinkad på flygpltasen av Jonas och även de avskedet kommer kännas tungt. 
Men något som gör att man mår bra utav den konstiga känslan är att man verkligen vet vilka som står en nära och hur mycket personer betyder för en och påverkar en, jag är lycklig som kan känna som jag gör och veta att man är älskad och älskar.   

Nära och kära, vi ses i december. Till dess ska jag försöka skänka min kärlek till er via ord och texter till er.


Nu börjar nedräkningen!

10 dagar kvar sen beger jag mig ut på mitt livs äventyr, jag har packat väskan och förberätt mig på 3 och en halv månad i ett annat land. Andra sidan jordklotet, utanför europa vilket jag aldrig varit utanför förr. Indien ett land som är mångkulturellt och med många smakrika dofter och spännande människor. Man får ta seden dit man kommer och acceptera deras kultur. Sari och indiska kläder får fylla min garderob när jag kommer på plats. Hitills har jag inte lyckats åstakomma att känns så mycket alls, jag tror att jag kommer förstå att jag är på andra sidan jordklotet då jag varit där ett tag och lyckats smälta allt som man kommer att få uppleva. Men något som jag vet kommer att bli jobbigt det är att man nu skilljs från sina nära och kära. Ens underbara vänner, familj och pojkvän! Men jag vet att alla stöttar mig i mitt beslut att åka även om många tårar runnit från deras kinder, och allas vädjan att komma hem välbehållen är ett sätt att visa deras kärlek till mig. Men något som kommer göra att jag känner mig trygg under resan är att alla där hemma finns kvar när jag kommer hem och det är först då som man kommer uppskatta allas kärlek fullt ut. Jag ska banne mig fixa de tre månaderna i en lägenhet på ett golv med en madrass och jag ska försöka att göra det utan att klaga. Jag vet att det kommer vara den mest upplevelserika resa som jag någonsin kommer att få göra i mitt liv, så varör inte passa på att få njuta till fullo när man väl har möjlgheten till det?.

  

Slutfest

Slutfest, kollo är nu över. Har varit hemma i tre timmar nu och har redan tristress över att vara själv. Gårdagen var iaf kanon. Vinlekar, personalbeskrivningar och tal! Jag kommer sakna alla enormt mycket och lätthetn att vara på kollo. Det är nu som jag börjat få panik över resan till Indien, bara 2 veckor kvar förens jag sitter på planet ner.. Idag är jag segast i Sverige och ska bara ta det lungt hela kvällen. Hoppas på mysgt sälskap av Emelie och kanske syrran. LOVE


RSS 2.0