2 nara doden upplevelser

Ja jag trodde att jag varit med om mycket i mitt liv, tagresan till Hyderabad var nagot alldeles extra. Lakshmi hade bokat in oss i nast samsta klass, det var sma smala stalbritsar som de skulle kalla liggplatser, det var dessutom trevaningar, inga tacken, lakan eller kuddar! Det fanns inga kupeer sa man lag oppet tillsammans med minst 150 andra Indier som glodde pa en sa att det kandes som om de sag rakt genom kladerna pa en. Hon hade tillochmed inte ens placerat ut oss tillsammans. Det var 14 timmars tagresa som vantade och bara nar vi kom in fick jag panik, ren panik och tankte springa av taget direkt. De har heller ingen uppsamlare for kiss och bajs utan det hamnar direkt pa ralsen och ingen tar reda pa det. Sa det stank avforing hela resan, FYFAN! Om inte annu varre hade jag drabbats av en ogoninfektion, sag ut som om nagon slagit mig med en rakt hoger over bada ogonen, det varades och tarades i ogonen hela resan. Det varsta av allt ar att denna helvetes resa vantar mig hem fran detta stalle ocksa!

Det andra var igar, vi akte ut med bat till en O for att kolla pa en Buddah staty, mycket vackert och magiskt men under tiden som vi ar pa on blaser det upp till storm och blixtrarna och regnet oser ner runt oss. Vi satter oss i baten som ska ta oss tillbaka till fast landet, det kryllar av kackerlackor pa hela batgolvet och blixtrarna och ovadret ar precis over oss och vad hander inte da? Batjaveln far bensinstopp ute pa oppet vatten. Jag har aldrig varit sa radd i hela mitt liv och trott att jag ska pa riktigt do, men fyfan sager jag bara. Men jag lever fortfarande.

Mina ogon mar mycket battre och jag kanner mig helt frisk igen men tyvar har det uppstat problem i Indien. Vi ar pa ett institut kallat Henry Martyn Institute pch far inte lamna grindarna efter kl 3 pa dagen for att muslimerna och hinduerna har startat uppror. Det handlar om religion konflikter och just i den staden dar jag ar nu bor det massor med hinduer och muslimer. Ikvall ar det for farligt att ga ut pa gatorna for att det ar som galna och kastar sten pa varndra och bar kniv. 

Just nu onskar jag ingen att vara dar jag befinner mig men hoppas pa att vi snart far lamna och aka hem till alskade PUNE.. THIS IS BORING!!! 

TROTT!

Hehe ja det blev som vanligt en vild Fredag pa stone water grill som avrundades under stjarnhimmeln med vattenpipa pa en takterass hos vara indiska vanner. Kvallen var galen da alla vi brudar gick in med installningen ALL IN!  Har i stort satt inte gatt och lagt mig sedan igar! Sov ungefar 1 till 2 timmar sen stack vi ivag till varan favorit buffe och sedan till en pool. Imorgon drar vi till Hydrabad for att besoka henry martin institute, ska bli kul att se en annan stad ocksa! Det anda som kanns lite segt ar att tagresan dit tar hela 14 timmar, Buhu!! 

Nu sitter jag med en is frappecino framfor mig, det ar bara koffein som kan halla mig vaken just nu, det blir snart att dra hem och kika en film sen sova. 

Hoppas pa att kunna ha internet uppkoppling i hydarabad sa att jag kan halla mig uppdaterad!

Vill bara onska en toppen tjej grattis i forskott, min lilla super parla Emelie Salomonsson fyller hela 21 ar imorgon! Grattis min pingla. Du ar sen lange langt in i mitt hjarta och var vanskap vill fortsatta till oandlighet!! LOVE YA!


Time is flying by!

Jag har ännu en gång varit sjukt dålig på att uppdatera mig! Tiden bara flyger förbi och jag har snart gjort 5 veckor av min praktik i Indien, på ett sätt känns det obehagligt att tänka på att det är tio veckor kvar men på ett annat sätt sorgligt att veta att man snart ska lämna detta underbara land! Vi har så sjukt mycket mer att se fram emot, på Söndag drar vi till Hydrabad med tåg i 14 timmar och stannar där på hotell i 6 dagar sen kommer vi tillbaka till Pune för två veckor med reikie healing och art theraphy sen drar vi till en förort till Mumbai i 4 dagar sen 4 dagar till Mumbai. Efter det är det semester i 16 dagar och sen är det bara 2 veckor kvar i Pune innan hemresan.

Vi har det så sjukt bra här, i veckan så har vi varit på några olika organistaioner och träffat sjukt uppsatta och motiverade människor. Först var vi och träffade en man vid namn Assim Sarode som jobbar som advokat här i Indien, hans grundfrågor lutar sig till fattiga, kvinnors rättigheter och poliskorruptionen här i Indien. Vi fick hos honom träffa några homosexuella män som var utklädda till kvinnor, den ena jobbade som prostituerad och den andra var utbildad socionom. Här är det förbjudet att vara homosexuell och du kan straffas till fängesle, det var sjukt intresant och lyssna och lära känna dessa personer. Vi fick även besöka polismyndigehet och träffa polischefen här i Pune, samt träffa deras FN ambasadör. Vi var även i Högsta domstolen och träffade deras högst uppsatta dommare. Känns overkligt att ha suttit på deras kontor och känna sig som en hedersgäst fast man bara är en liten student från Sverige. Vi var även på en annan organisation som jobbade mot barnutnyttjande samt för kvinnors rättigheter. Hela den här veckans fokus har legat på människors rättigheter och på poliskorruptionen som förvärrar klyftorna mellan de rika och fattiga. Jag känner att jag har lärt mig sjukt mycket och att jag uppskattar det Svenska systemet mer och mer för varje dag som jag befinner mig i detta oändliga och ifrågasättande land. Visst har vi mycket som vi behöver kämpa med hemma men inte alls lika mycket problem som man ser här.

Utöver skola så har vi självklart roat oss med annat också, vi har besökt vårat 5 stjärniga hotell för ett dopp i poolen igen, tyvär så brände alla vi dumma svenskar upp oss totalt så man knappt kunnat röra sig. Hehe Vi har även varit på Pune festival och tittat på en riktig show, vi har shoppat, ätit god mat och partyat en del. I Söndags drog vi till ett helknepigt ställe mitt i ett köpcentrum, antagligen Illegalt men jävligt coolt. Det blev party fram på småtimmara, ganska exakt fram till 8 på morgonen och en seg måndag.. Vi har även haft seminarie i skolan och våra svenska lärare kom och lyssna på oss. Imorgon har vi ännu ett seminarium, vi har fått tidningsartiklar som vi ska redovisa och lägga fram 5 viktiga frågor som vi anser mest relevanta till socialt arbete! Indien är inte bara semester, utan mycketmycket plugg också!!

Men som sagt nu är det cirka en månad kvar för mig och Amela till Thailand, vi lääängtar!!

SAKNAR HEM, SAKNAR VÄNNER FAMILJ OCH POJKVÄN, VILL INTE KOMMA HEM MEN VILL HA ER ALLA HÄR!!!
LOVE

Bestigit ett berg!

Jajamensan, jag har bestigit ett berg med mina bara ben. Jag kan knappt fatta det sjalv. Som sagt vi traffade nagra amerikaner i Fredags och i Lordags kom dom hem och hangde med oss. Sa i Sondags sa tog Justin med mig och Amela till det hogsta berget har i Pune och vi vandrade upp for berget i 2.5 timmar! Det var helt fantastiskt att sta pa toppen och titta ner och forsta att man gjort det! Fanemig det basta som jag gjort i hela mitt liv tror jag!! Idag har vi skrivit vara rapporter fran forsta och andra veckan i Pune om organisationerna och vad vi lart oss, detta gjorde vi sa klart pa varat alsklingstalle, Mocha. Vi rokte vattenpipa och bestallde in kaffe, mumma. Efter det sa drog vi till ett 5 stjarnigt hotell och badade i deras pool pa takterassen, 10 vaningar upp!! Imorgon borjar plugget igen vi ska vara tva dagar pa en organisation och sen tva dagar pa ett annat. Pa lordag ar vi bjudna pa Ganesch festival pa dagen och pa kvallen ska vi traffa vara larare fran Sverige. Pa sondag ar vi lediga igen och da blir det nog stone water grill, fest och shottar!! 

Saknar er dar hemma men vill inte riktigt komma hem annu!
LOVE

 

driving the riksahw

Den har veckan har vi varit pa ett behandligshem for missbrukae, stallet kallas for muktangan och ar kant over hela Indien! Vi har fatt varit med pa art therapy och testan yoga och vi har fatt hora patienternas egna historier. Vi har i stort sat fatt gatt in i hela verkasamheten och vet nu allt fran att en patient soker sig dit till att de far eftervard. mycket bra organistaion och fint stalle, de trakiga var daremot att vi satt mycket pa forelasningar nar vi ville vaa med och uppleva mer missbrukarnas historia!!
Igar var det fredag och inte vilken fredag som helst, vi tog oss till stone water grill, det ar ett omrade dar man kan ga pa hard rock cafe eller dansa pa ett discotek, man kan aven bada i en pool dar! Mycket mysigt stalle. Vi dansade sa att svetten lacka och bestallde in shottar och drinkar pa rad! Pa hemvagen gjorde jag och Amela det som vi viljat gora sen vi kom hit! Vi korde Rikshaw, eller tuktuk som man ocksa kan kalla det! haha sjukt kul kvall som jag sent vill glomma! Vi traffade ocksa pa ett par amerikaner, Justin och Ross sa ikvall blir det preegaming hemma hos oss sen ut pa galej igen. Njuter av livet!

Idag ar det ganejsh festival har sa jag och Amela tog oss till Lakshmi road och kollade pa alla festligheter, vi provade ocksa pa att dricka kokosmjolk, inte varst gott men kul att fa ha provat! Jag kopte ett par skor ocksa for 32 sek!

LOVE INDIA, LOVE LIFE!!


THAILAND!

Jepp Thailand here we come, Amela och jag bokade idag och 29 oktober landar vi i bangkok, vi får hela två veckor och några dagar i något som många kallar paradiset! Det som står högst upp på prioriteringslistan är sol, bad, party och shopping :) Känns så jevla gött! Det sjuka är att man är i Indien just nu och börjar längta efter ett annat land fast att man knappt upplevt hälften av vad den här staden som vi bor i nu har att erbjuda. Men som sagt vi kommer hinna med att se mycket mer än bara Pune, vi kommer se Thane, Hydrabad och Mumbai, tyvär inte Goa som var tanken men om man får välja på Goa eller Thailands stränder så lockar Thailand sjukt mycket mer!! Jag är måtligt exalterad!

Idag har vi varit på Muktangan hela dagen igen, vi har sett kvinnornas behandlingshem och så fått träffat kvinnorna till de män som bor på behandlingshemmet! Annars har dagen mest bestått av förläsningar i alla dess former. Om barns sätt att handskas med föräldras missbruksproblem, vilka behandlingar som de erbjuder och om alkohol och drogmissbruk i största allmänhet i världen och i Indien.

Imorgon börjar vi med Yoga och det ska bli sjukt kul och sedan är det föreläsingar som står på schemat igen om vi inte ska få gå in och träffa de män som bor på behandlingshemmet och interagera tillsammans med dem. 

Nu ska vi dra på sex and the city två och sen sussa!
LOVE 

  

Ändrade planer!

Jag och Amela har fått en kick av Thailand, vi satt och kollade på resor mellan Mumbai och Bangkok och det visade sig att resan låg på 2400 kr tur och retur. Vi har bokat flyg till Goa för 300 spänn men skiter nog i det och drar till THAILAND! Vi ska fundera på det över natten och se om vi kan bli klokare men förmodligen bokar vi redan imorgon! Vi har i stort sätt planerat ut våran rut som vi ska köra på om vi drar och det känns hur gött som helst! Först Pattaya några dagar sen ko samhu ett par dagar sen bankok och shopping sista dagarna! FAN VAD GÖTT!! 

Just nu känns livet såå bra, att bara ta för sig det som man känner för just för stunden! 
Så om någon vill komma så kom till Thailand ;) haha för... we will be there!  

Annars leker livet på som vanligt här i Indien, vi ska vara på Muktangan hela den här veckan, vilket är ett behandlingshem för missbrukare. Sjukt spännande. Imorgon ska vi få träffa kvinnorna som bor på hemmet och på onsdag männen. På torsdag ska vi ha yoga klass och massa annat interssant! Men jag ska försöka att hålla er uppdaterade om livet på andra sidan jordklotet!

Igår fick jag nästan ett breakdown efter hem, jonas hade drömt att han hämtat mig på arlanda och då insåg jag hur lång tid det faktiskt är kvar till dess. Men idag mår jag prima förutom att jag har varit jävligt trött!

LOVE YA 


Senaste dagarna!

Jag har varit dålig på att uppdatera mig, senaste dagarna har varit väldigt härliga. Jag har besökt ett sjukhus som kallas SOFOSH där dom allra fattigaste har råd att gå och få behandling! När jag kom dit fick jag en chock över hur sjukhuset såg ut, det var som att gå direkt in i en skräckfilm! Alla var väldigt utmärglade och mådde riktigt däligt, de gick runt med tygbitar för munnen och patienterna låg i stora salar med stålsängar! Stället var heller inte klinist eller steraliserat som man tänker sig att alla sjukhus är. mitt i lassaretsalen där det låg 60 patienter samtidigt på rehabiltering traskade runt hemlösa katter som tagit sig in. Det fanns även en adoptionsmotagning där barn från fattiga famljer lämnats, eller där mammorna var prostutierade osv. Det var riktigt härligt att få se att de tar hand om de barnen, kiklade en liten pojke under foten när han låg i sin säng och han tittade på mig med världens finaste leende. Det gjorde min dag! Jag har även besökt ett hem för föräldralösa barn samt för kriminella barn och ungdommar! Barn som begått mord och som rånat osv, ett behandlinghem för dem i 6 månader innan de slussades ut i samhället igen. De föräldralösa fick bo där tills de fyller 18 och får utbildning och en chans att bli något i framtiden. Det var riktigt spännande och lärorikt!

Utöver det så har vi hittat en super duper galleria men sjukt snygga kläder, visserligen ganska dyrt men vi älska det, de hade även buffé som var underbar! Igår bjöd vi hem de indiska killarna som vi hänger med och bjöd på pannkaka, öl och vattenpipa! Riktigt trevlig kväll sen drog vi ut och gjorde stan osäker!

Idag har vi haft seminarium på skolan och mest njutigt och tagit det lungt!
Än så länge har jag ingen hemlängtan och njuter av livet i Indien, imorgon börjar en ny vecka och vi ska vara på en organisation hela veckan, ska bli kul!!

LOVE


RSS 2.0